Friday, October 21, 2011

kehidupan

kehidupan

kehidupan manusia yang pelbagai.kehidupan yang kehidupan dalam kesunyian.kehidupan dalam kegembiraan.
kehidupan dalam kesedihan.pelbagai jenis kehidupan yang harus di tempuh oleh manusia.dan saya sendiri
tidak pernah lari menjalani pelbagai jenis kehidupan.kesunyiaan tanpa ada teman.kesedihan yang tiada kegembiraan
.kegembiraan yang mencuit ruang hati.kelalaian yang juga juga melupakan saya pada yang maha esa.sedikit sahaja
kelaian boleh mengubah diri kita yang sebenar.

saya dilakhirkan untuk berbakti.berbakti kepada ibu bapa,keluarga, sahabat dan semua makhluk.beribadat kepada Allah dan
mngikut sunnah Rasululullah s.a.w.adakalnya saya sendiri lupa.lupa mengingat kn dri sendiri dan juga orang lain.
bijak menjaga perihal diri belum tentu bijak menjaga perihal orang lain.begitu juga.bijak menjaga hati sendiri belum tentu
bijak menjaga hati orang yang kita kasihi.sedih memikirkan kelalaian dan kebodohan diri..

p/s: jangan lalai
peace yaw

Thursday, October 20, 2011

posto baru! posto baru !

Asslamualaikum.
setelah sekian lame nye aku tidak update blog ini.rindu rasanya..sebelum ini sibuk sangat dengan assigment yang sangat banyak.sebelu tu nak bagi tahu yang saye memiliki lagi satu blog.blog ni da lame da sye buat..tekan sini.....blog ini bercorak keagamaan..pendapat saye tentang agama.dan berdasarkan hadis2 dan kisah2 Rasulullah saw.

berbagai pengalaman aku dapat sebelum ni..termasuk pengalaman menjadi manusia yang kesunyian.yang tinggal keseorangan tanpa kekasih hati..tapi cinta yang dulu sudah jadi kenangan.sekarang dengan hidup..hilang satu ade pengganti..nk taw sape...sudah tentu anak2 saudara aku yang comel2..walaupun nakal.tapi mereka boleh jadi penghibur sebablas senyuman mereka sentiasa ikhlas.sedih mereka sentiasa ikhlas..

susah nak jadi kn diri ikhlas seperti kanak kanak.sebab kita pun susah nak bace keikhlasn manusia ni kn...so , kite sendiri yang tahu keikhlasan diri kita.dan ingat !!kite pon tak boleh menilai keikhlasan..kite lansung tak boleh bace keikhlasan manusia..

P/s : stay jadi diri sendiri dan jangan berfikir yang bukan2 tentang orang lain..tak baik
peace yaww!

Wednesday, July 20, 2011

Ungu - Sembah Sujudku
Intro : D A G F#m Em D
D A D

D A D
Sembah sujudku ya Allah
D G D
Atas segala rakhmatmu
Bm A F#m Bm
Yang kau berikan didalam kehidupan
D A D A
Sembah sujudku ya robbi ooooo
D A D
Ampuni segala dosaku
D G D
Yang pernah aku lakukan
Bm A F#m Bm
Hanya padamu tempat ku memohon
D A D
Sembah sujudku ya Allah

Reff :
Bm A G Em D
Meski yang kini aku rasakan
G A D
Ku tau semua darimu ya Allah
Bm A G Em D
Hidup matiku adalah kuasamu
D A D
Sembah sejudku ya Allah

Interlude : G D G D A D A
Balik ke Reff

Sunday, June 5, 2011

wedding my cousin




hari ini dengan tidak sangkanya telah menjadi seorang photographer untuk wedding cousin aku Zamri Nizam Mohamad dengan pasangannye Siti Rahayu Ahmad.semoga berkekalan hingga ke akhirat kelak...sangat lah letih bila jadi photographer..dan paling letih bile gambar yang aku snap lansung tak cantik...doakan kejayaan saya...
peace..

Saturday, May 28, 2011

accident...


pengalaman baru...jatuh motor dalam perjalanan nak gi daftar kolej...jatuh dekat lap..aku jatuh sampai pitam....nasib baik lah tak de kereta follow dari belakang...kalau...nau'zubillah....Allah bg mase aku beribadah lagi...ade lah dose aku yg aku buat ni...yg seksa tu batu x dapt kuar dri luke kt tangan ni....seksa sangt....sangt memerlukan 3 org medical assistant untuk keluarkn batu tu...terpaksa la aku tahan sampai batu tu tercabut...sangat menyeksakn...bntu x nk besar plak kn....moto ok plak.....x de rosak pon.....org yg teruk...haha...ape2 pon Alhamdulillah aku masih hidup...kawan aku bru je meniggal dunie petang jumaat,,...Alhamdulillah....mak aku tak yah cakap...menangis....ayah aku relax je....senyum...hahah...ayah aku bleh ckp..."alah...sikit je tu"..
and then aku da mule rase tngn aku bengkak...sakit denyut2...doa kn aku sihat ye friend...
"peace"

Sunday, May 22, 2011

futsal...


ni je stu pic yg aku sempat snap mase game futsal semalam 22.5.2011...diantara 89 team....aku yang ke-3...sngguh tidak di sangka kn...bermain ngan team kampung aku sendri...rase aku lebih power ngan team aku sendri...aku blom biase satu team ngan yg power....nk kene bg taw jgk...aku dapt jugak la satu gol...boleh di katekan gol terpantas,...tahniah kepada diri aku...hahaha...ini bermakne latihan yg memenatkan itu mndatangkan hasil yg lumayan....thniah kepada team aku....
peace...

Wednesday, May 18, 2011


ni camera ayah aku taw...camera lame..still pkai kodak lagi...elok lagi..tapi x gune...ayah aku sayang gile camera ni...jenama YASHICA...aku try usha harge dslr jename ni..gile mahal...camera ni pnye gmbar..perghhhh....gile cntik...ape2 hal aku nk kumpul duit beli camera dslr jenama ni...x nk yg org da pkai..lagi satu jenama yg aku idamkn adalah PENTAX....pon mhal jgk....geram3....doakan lah aku dapt ye....amin.....
peace yaw...

Saturday, May 14, 2011

selamat hari lahir...


new post for today...
hahaa....
hari ni adalah birthday ayah aku yg tercinta..ayah yg selalu mendoakn aku...hari ni kire birthday ayah aku yg ke 20 la...mude lagi ayah aku...Name ayah aku ISMAIL BIN MD SOM BIN MAJID BIN LASIM........Klau nk taw hari ini pun adalah hari persaraan ayah aku sebagai pegawai di jabatan perhutanan..maknenye lepas ni ayah aku selalu ade kt rumah...teruskn ngan kerje nye kt umah...mengukir parang...kalu nk taw...bakat seni aku datang dari ayah aku la...ayah aku sngt pndai mengukir...aku je yg mewarisi bakat seni ayah aku...adk beradik aku yg lain blom nmpak lagi bakat nye...mngkin suruk2 kot....sempena birthday ayah yg ke 20 ni....aku nk Doakan semoga ayah dipanjangkan umur dan boleh terus doakan kejayaan anakmu ini....hidup tanpa restu dan berkat ibu bapa ssh nk berjaya....

teringat aku cerita yg keluar kt astro prima hari itu..tjuk nye Atas Nama Ibu...tentang seorang anak yang berjaya kerana sering meminta pndapat dan keizinan ibunya...bile di tnye kenape asyik mntak pndapat emak...jawpan dye mudah je..."sje nk mntak berkat mak"...akhirnya berjaye dye...

jauh menyimpang ni...to my father...i love u so much ....everyday i love u...n happy birthday yang ke -58......

-peace-

Saturday, May 7, 2011

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku

saat ku harus bersabar dan trus bersabar

menantikan kehadiran dirimu

entah sampai kapan aku harus menunggu

sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani

hidup dalam kesendirian sepi tanpamu

kadang kuberpikir cari penggantimu

saat kau jauh disana

ooo…


*)

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga

entah penantianku takkan sia-sia

dan berikan satu jawaban pasti

entah sampai kapan aku harus bertahan

saat kau jauh disana rasa cemburu

merasuk kedalam pikiranku melayang

tak tentu arah tentang dirimu

apakah sama yang kau rasakan


reff:

walau raga kita terpisah jauh

namun hati kita selalu dekat

bila kau rindu pejamkan matamu

dan rasakan a a a aku

kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh

terhapus ruang dan waktu

percayakan kesetiaan ini

akan tulus a a ai aishiteru


Bridge:

hapus sendiri pikiran melayang terbang

perasaan resah gelisah

jalani kenyataan hidup tanpa gairah

o…uo..

banyak segala misi dan ambisimu

akhiri semuanya cukup sampai disini

dan buktikan pengorbanan cintamu untukku

kumohon kau kembali


kembali ke *)




Lirik Lagu Zhifilia – Menunggu (Aishiteru) dipersembahkan oleh Lirik Lagu Indonesia Terbaru

Friday, May 6, 2011

assasement....terbest dalam hidup.....

skolu tido
Taklimat
sculpture terindah
Final assasement yg aku rase indah dalam hidup aku...tak de rse pressure....indah je rse..yang atas tu gelgat kawan2 aku yg da letih menuggu......kite org punye final assasement adalah berkenaan cordless phone...so kne la buat cordless phone.......ade yg sngt terbaik...bngge aku masuk dalam kelas ni...kawan2 baik...syg kawan2 syg lecture...mengarut sudah...x taw nk ckp ape2....

Sunday, April 24, 2011

duka di sebalik tawa

sepi benar kehidupan malam ini.
mengapa hati ku bergetar
apakah yang akan terjadi

ku cuba mentafsirkan
kegelisahan hatiku ini
adakah ini dugaan cinta

ku harus memendamkan
apa yang terpahat di hati
dengan tawa gembira ku
walaupun hati penuh duri

tapi kau telah menduga
akan duka dalam hatiku
kau cuba menghiburkan rasa kesedihan ini

Tuesday, April 19, 2011

bukannya aku takut

Ku tak peduli
Bila ku benar-benar cinta... mati
Ku tak peduli

Ku memang begini
Bila ku benar-benar cinta... mati
Ku tak peduli
Apa saja yang kau inginkan aku rela

Bukannya aku takut akan kehilangan dirimu
Tapi aku takut kehilangan cintamu
Mungkin saja saat itu kau mempermainkan aku
Seakan kau bisa membalas cintaku

Kau takkan mengerti
Yang selama ini aku rasakan... pasti
Kau tak peduli
Bila saja yang kuinginkan kamu rela

Friday, April 8, 2011

love scene.....

video

I love this scene...
i love u..
i love u too..
i love u tree mama....
<3 :)

Thursday, March 31, 2011

snap3

Ahmad farhan and zuan razali

putra taiga ......

Huda Dania......

Thursday, March 24, 2011

teacher sye.....


ni teacher sye...dte ajar ajar bel 260....comel kn....baik and sporting sangt...smapi aku ske slalu pegi kelas dye...aku ponteng sekali je...tu pon sebab ade hal sakit....ish...teacher ni buat aku mnt nk study bel...and know ,i'm able speak english..........

Wednesday, March 23, 2011

kawan....

ha..ni kawan aku gak...apat nmenye...mke mcm x ske kt aku kn..tpi dye syg kt kawan2 dye...bek budak ni....
yang huda@nia....comel kn...dri dlu sme ngan aku.,,,sekolah sme...kmpung same...n smpai sekarang kelas aku sme ngan dye...koko pon nk same....aduh kecoh betul.....susah ini macam...nasib baik buah hati aku x jeles....

ha...hot stuff kt sbelah ni wan nme nye...mke nk ala2 maskum je kn...awek dye aku minat...lawa sngt(sori wan)hahaha....mke nk ala2 kl je kn...dye ni budak jasin je...hahahahahhahaha

Tuesday, March 15, 2011

family

family adalah perkara paling penting dalam hidup aku.aku rindu mak ayah aku bile aku tengah study ni...semester ni aku jarang balik......semester ni agak busy sngt....selalu la aku call mak ngan ayah aku.....da rindu sngt kn.....harap-harap ade la mase aku boleh balik lepas ni.......

keinsafan

keinsafan dalam diri muncul setelah dia mengingatkan aku tentang terjadi nya zina.
aku merasa terkejut dengan permintaanya.sebelum ini aku di bawah hasutan iblis yang meminta ku
berpegangan tangan dengan dia.dia telah membuat aku ingat kembali kepada islam agamaku.
dia meminta aku meninggalkan segala zina yang pernah dilakukan.
dahulu...aku seorang yang membenci zina.tapi mengapa aku berpegang tangan dengannya.
dahulu...aku tak boleh tengok wanita menangis.tapi sekarang ianya sudah menjadi perkara
biasa bagi ku...aku mencuba untuk mencari keinsafan..

kepada si dia ...aku mencintainya...terima kasih kerana mengingatkanku..aku terlanjur dengan keindahan
dunia yang membutakan mata.